Selasa, 04 Januari 2011

Dongeng Peucang Diudag Maung

Aya Maung jeung anakna keur ulin , anak maung na teh lapar terus ngomong :
Anak Maung : Mah, hayang peucang mah , atuh mah hayang peucang .
Maung Kolot : Ahh , hoream cararape !
Anak Maung : Atuh mah hayang peucang !
Maung Kolot : Cicing ! dagoan didieu
Maung ngudag peucang kuatka gancangna . atuh da peucang mah lumpat na tarik , diudag ku maung . 
Ai peucang mah da leutik sup kanu pager awi . Maung milu asup , da teu mahi awakna badag . maung ngan asup huluna hungkul . titeterejel teu bisa kaluar eta Maung . Ai peucang jalu , nguriling jalan tukang .... nah DI OPI wehh ...
Anak Maung : Mana mah si peucang teh ?
Maung Kolot : Mentong sa sa si si siah ! Papih kitu !

0 komentar:

Poskan Komentar